Vitaliteitsprogramma:

In de maatschappij zie je dat we steeds meer een holistische kijk krijgen op de wereld. Dat we inzien dat alles met elkaar verbonden is en invloed op elkaar heeft. Van economie, klimaat, onderwijs, politiek, gezondheidszorg, financiën tot de levensverwachting en levensgeluk van de individuele mens. Als we ergens iets veranderen heeft dat gevolgen. Deze holistische kijk mogen we van mij ook meer toepassen in het bedrijfsleven. En dan vooral in de manier waarop we naar het welzijn van onze medewerkers kijken.

Levensenergiek

Onder vitaliteit en welzijn versta ik dat het zowel lichamelijk, geestelijk als sociaal goed gaat met een persoon. Of eigenlijk omschrijf ik het liever in 1 woord: levensenergiek. Stel je voor dat jouw medewerkers vol levensenergie zitten en dagelijks met een lach hun werk doen. Dit komt niet alleen de werksfeer en samenwerking met collega’s ten goede. Maar wacht dacht je van hun mentale kracht zoals doorzettingsvermogen en focus die de productiviteit bevordert. Niet onbelangrijk dat blije en gemotiveerde medewerkers ook kwaliteit verhogend werken aan het product, dienst of dienstverlening die ze uitvoeren. Blije medewerkers zorgen voor blije klanten heb je vast weleens ergens gelezen. En om de cirkel rond te maken vind ik het ook belangrijk dat ze niet alleen met een lach op hun gezicht komen, maar ook weer naar huis gaan. Waar ze nog de energie hebben om te sporten, maar waar ze vooral leuke partners, ouders en vrienden zijn.

“Levensenergiek ben je thuis en op het werk”

4 vitaliteitsniveaus

Deze levensenergie faciliteren en stimuleren als werkgever gaat verder dan wat we nu vaak doen. Daarom bekijk ik als adviseur het welzijn van medewerkers op 4 niveaus en faciliteer ik werkgevers om op al deze niveaus invulling te geven: Fysiek – Mentaal – Emotioneel – Spiritueel.

Tot op heden richten veel vitaliteitsprogramma’s van bedrijven zich op het bevorderen van de fysieke gezondheid van hun mensen. En gelukkig zien we ook dat we inmiddels stappen maken op het tweede niveau van mentale gezondheid. We kunnen ook niet anders nu we zien dat veel verzuimgevallen gevolg zijn van mentale en psychische klachten. De burn-out en bore-out gevallen nemen naar verwachting in 2021 drastisch toe. Maar als ik spreek over die 2 laatste niveaus vinden we “emotie en spiritualiteit” woorden die eigenlijk niet op de werkvloer thuishoren. Daarom kies ik ook vaak voor andere woorden bij werkgevers aan tafel 😉 Het gaat er in ieder geval om dat werkgevers nadenken of ze bijdragen en richting geven aan een betekenisvol leven van hun medewerkers.

4 gewetensvragen voor iedere werkgever

Hierbij deel ik 4 simpele gewetensvragen die aan elke werkgever gesteld mogen worden. Vaak stellen de eindverantwoordelijke van een organisatie deze vragen niet aan zichzelf. Dus welke rol/functie jij ook hebt binnen een organisatie stel deze vragen eens aan jouw management of directie. 

E

Fysiek

Hoe stimuleren wij een gezonde en energieke levensstijl?

E

Mentaal

Faciliteren wij voldoende tijd en ruimte voor ontspanning tijdens een werkweek?

E

Emotioneel

Is onze werkvloer veilig genoeg om individuele behoeftes en emoties te delen?

E

Spiritueel

Geven de banen die wij bieden extra betekenis aan het leven van mensen?

Natuurlijk kan ik per niveau nog heel veel vragen bedenken om werkgevers te triggeren om meer holistisch te kijken naar hun mensen. Heb je behoefte aan meer vragen? Ik stel ze met liefde en hiermee geef ik richting aan het vitaliteits – welzijnsprogramma op lange termijn.

Deze blogs vind je misschien ook interessant

5 tips om je levensenergie te vergroten

Levensenergie:  Je kent ze wel van die mensen die altijd positief zijn, bevlogen met nieuwe ideeën komen en zelfs uit een tegenslag hun inspiratie halen. Dat zijn voor mij mensen die vol levensenergie zitten! En is dat nu aangeboren, afhankelijk van hun omgeving of in...

Lees meer